Cryptocurrency en handel begrijpen

Blockchain, Bitcoin, Ethereum uitleggen

Jack Grant
Jack Grant

Founder and Co-owner

Kan iemand zeggen dat ze blockchain, Bitcoin en Ethereum begrijpen ondanks honderden publicaties en discussies? Loi Luu, mede-oprichter en CEO van KyberNetwork, een gedecentraliseerde uitwisseling, sprak met mij. Ik vroeg een beroemde onderzoeker naar blockchain en de impact ervan op de fintech-business.

Hoe zou u de impact van blockchain op fintech verklaren?

Revolutionair omdat het de tussenpersoon bij transacties elimineert. Banken en andere financiële organisaties zijn traditioneel nodig om betalingen te verwerken. Inefficiënte, opgeblazen en dure betalingstransacties zijn het gevolg van deze tussenpersonen. Tussenpersonen stellen beveiligings- en fraudeproblemen.

Blockchain verbetert de transactie-efficiëntie door tussenpersonen te elimineren, wat leidt tot een efficiënter betalingssysteem en lagere overboekingskosten voor iedereen. Blockchain maakt alles zichtbaar en controleerbaar door derden.

Hoe heeft Ethereum fintech beïnvloed?

Ethereum is het eerste generieke blockchainplatform waarmee gebruikers gedecentraliseerde, betrouwbare apps kunnen ontwikkelen. Het heeft fintech-kansen opgeleverd. De oprichting en implementatie ervan hebben nieuwe innovatie mogelijk gemaakt die de efficiëntie van de sector zal vergroten.

Men kan bijvoorbeeld een app ontwerpen om grensoverschrijdende geldovermakingen mogelijk te maken, die een fractie van de huidige tarieven kosten, wat zowel de afzenders als de ontvangers ten goede komt. Ethereum en Blockchains bieden microbetalingen, waarmee mensen vaak kleine betalingen kunnen doen (bijvoorbeeld een fractie van een cent). Netflix en premium YouTube-video’s kosten een paar cent per uur.

Met Ethereum kunnen mensen apps ontwerpen die ‘tussenpersonen’ elimineren. Met een betrouwbaar verzekeringsplatform kan iedereen een verzekering afsluiten en claimen zonder zich zorgen te hoeven maken dat de dienstverlener wegloopt.

Welke technologie is beter?

Ethereum is een blockchain, maar er zijn andere. Private (of geautoriseerde) blockchains (zoals Hyperledger, Corda) verschillen van openbare (of zonder toestemming) blockchains (zoals Bitcoin, Ethereum etc.).

De Ethereum Enterprise Alliance is onlangs opgericht om de acceptatie van Ethereum door Fortune 500-bedrijven, startups, de academische wereld en technologieleveranciers te bevorderen. Enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde bedrijven zijn al lid.

Wat gebruiken wereldwijde klanten dagelijks? Wanneer?

Bitcoin en Ethereum zijn populair. Het nut van Bitcoin als geld is erkend door verschillende autoriteiten, terwijl Ethereum het belangrijkste platform voor gedecentraliseerde applicaties is geworden.

Welke technologie is het veiligst en waarom zijn andere onbetrouwbaar?

Blockchain-protocollen en Bitcoin/Ethereum zijn veiliger dan gecentraliseerde systemen. Gebruikers hoeven in dergelijke protocollen niet op een paar systeembeheerders te vertrouwen. Blockchains en cryptocurrencies worden soms als onbetrouwbaar gezien vanwege hackgevallen. Wat het protocol betreft, zijn ze veilig, maar ongepaste praktijken en coderingsfouten kunnen de implementatie in gevaar brengen. Hackers maken misbruik van applicatiefouten.

Waarom worden beide beschouwd als financiële grootboeken?

Loi: Blockchains (inclusief Ethereum) registreren alle transacties op openbare blockchains, die openbare grootboeken zijn van alle transacties, transactiegeschiedenissen, saldi en andere informatie. Door de transparantie van de technologie elimineert het herhaalde taken. Wanneer banken A en B een transactie doen, houden ze elk een boek bij om dit te registreren. Deze twee banken zouden hetzelfde ‘boek’ gebruiken met blockchain.

Blockchains zijn vooral intrigerend omdat ze onbetrouwbare en onbewuste netwerkpartijen in staat stellen om het eens te worden over één grootboekoverzicht. Dit onderscheidt blockchains van gecentraliseerde en traditionele systemen, die het vertrouwen van platformaanbieders vereisen.

Hoe zit het met Bitcoin?

Bitcoin heeft de basis gelegd voor complexere blockchain-technologieën zoals Ethereum, maar de basis is hetzelfde: het is een veilig protocol voor niet-vertrouwde partijen om overeenstemming te bereiken over een enkel (of gedistribueerd) grootboek van transacties. Dit grootboek bevordert valutatransparantie, waardoor fondsen gemakkelijk kunnen worden gevolgd en gecontroleerd.

Waarom wordt Bitcoin altijd uitgebuit?

Loi: Bitcoin zelf wordt niet uitgebuit; hackers richten zich op bitcoin-uitwisselingen en portefeuilles van eindgebruikers. Bitcoin is gedecentraliseerd en veilig. De meeste grote Bitcoin-uitwisselingen maken gebruik van gecentraliseerde servers, wat betekent dat alle klantgegevens op één plek worden opgeslagen en vatbaar zijn voor aanvallen. Gedecentraliseerde / blockchain-technologieën zouden deze uitwisselingen veiliger maken.

Waarin verschilt Bitcoin van ICO?

Bitcoin is een cryptovaluta, terwijl een ICO (initiële muntaanbieding) geld inzamelt voor projecten. Een ICO werft geld door een nieuwe munt uit te geven. Deze projectspecifieke munten of tokens kunnen netwerktransacties aandrijven, waarde behouden en stemrechten verlenen.

De meest populaire cryptovaluta is Bitcoin. Het bestaat al heel lang (in blockchain-applicaties) en wordt geaccepteerd als betaling voor goederen, diensten en ICO-tokens.

Bitcoin vorken?

Bitcoin en andere blockchains moeten het eens worden over regels om hun grootboeken te beheren en bij te werken. Een blockchain-vork treedt op wanneer de gemeenschap het niet eens is over de beveiligings- en updateregels. Toen Bitcoin vertakt, de blockchain gescheiden in twee onafhankelijke blockchains met verschillende protocolregels, ondersteunende gemeenschappen en ideologieën over hoe verder te gaan.

Waarom is de handel in bitcoin zo hoog? Nutsvoorzieningen?

Bitcoin-, Ethereum- en ICO-valuta’s worden steeds vaker beschouwd als echte goederen met waarde en schaarste. Investeerders, bedrijven en gewone mensen begrijpen dat cryptocurrencies legitieme investeringsmotoren zijn die zijn gebouwd op een baanbrekende technologie (blockchain) die in de toekomst een revolutie teweeg zal brengen in hele industrieën.

De recente hoogtepunten van Bitcoin waren te danken aan de fork en gunstige media-aandacht voor de ‘nieuwe Bitcoin’. Als een gebruiker een Bitcoin voor de fork had, kunnen ze gratis een Bitcoin-geldtoken krijgen. Als een gebruiker op 31 juli een bitcoin kocht voor $ 2,8k, na de fork op 1 augustus (waardoor Bitcoin EN Bitcoin-cash ontstond), zou de gebruiker ook een Bitcoin-cash-token van $300 krijgen. Dus een onmiddellijke ROI van 10%.

Hedgefondsen en private equity-groepen investeren ook uitgebreid in cryptocurrencies, wat de prijs opdrijft.

Hoe kunnen we deze technologieën besturen?

Gestandaardiseerde praktijken kunnen worden gebruikt om blockchain-ondernemingen te controleren. Om een ​​betalingsinfrastructuur op een blockchain op te bouwen, moet de organisatie mogelijk een checklist invullen en indienen.

Niet alle blockchain-bedrijven hebben hun slimme contractcode gecontroleerd. Een verplichte code-audit zou codegerelateerde incidenten kunnen verminderen.

ICO’s en uitwisselingen kunnen ook ‘ken-uw-klant’-controles vereisen om netwerkmisbruik te verminderen.

Hoe kan iemand vandaag cryptocurrencies gaan gebruiken?

Veel websites en services gebruiken nu Bitcoin en Amazon werkt eraan om het toe te voegen. Dedicated wallets vereenvoudigen de conversie van Ethereum en andere tokens.

Ik verwacht dat cryptocurrencies binnenkort zullen worden geaccepteerd door veel belangrijke online en offline retailers, banken en serviceproviders. Bitcoin is een legitieme betalingsoptie in Zuid-Korea en Japan. Overstock accepteert nu meer dan 40 munten en tokens.

Hoe zit het met Bitcoin-portefeuilles?

Electrum, BitcoinCore, Mycelium en Jaxx zijn open source light-wallets. Trezor en Ledger hardware wallets bieden maximale veiligheid.

Hoe is dit van toepassing op standaard- of challenger-bankrekeningen?

Een cryptocurrency-portemonnee elimineert de noodzaak om een ​​bankrekening te openen. Gebruikers kunnen een hardware wallet niet gebruiken om offline te betalen voor producten en diensten, in tegenstelling tot een bankpas.

Is Bitcoin veiliger dan een challenger-bankrekening?

Met Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen consumenten hun eigen bank zijn en hun eigen account beveiligen. Gebruikers moeten hun account zelf onderhouden en beveiligen met een dergelijke flexibiliteit.

Bitcoin- en Ethereum-gebruikers vertrouwen meestal op portemonnees van derden. Onbeveiligde portemonnees kunnen worden misbruikt. Een ‘gecentraliseerde’ rekening bij een reguliere online bank is minder veilig omdat de systeembeheerder of bankmedewerker de gegevens en het saldo van gebruikers kan wijzigen. Ondanks dat ze miljarden uitgeven aan bescherming, ervaren deze bedrijven nog steeds hacking en fraude.

De bitcoin-markt is extreem jong en de beveiliging van de portemonnee wordt nog steeds ontwikkeld. Ik geloof dat gedecentraliseerde technologie bitcoin-portefeuilles binnen een paar jaar veiliger zal maken dan ‘gecentraliseerde’ bankrekeningen.

Wat maakt de bitcoin-uitwisseling van KyberNetwork uniek?

KyberNetwork is een gedecentraliseerde uitwisseling gebouwd op de Ethereum-blockchain die directe, zeer liquide cryptocurrency-handel biedt. KyberNetwork faciliteert en maakt transacties mogelijk wanneer de portemonnee van een gebruiker of bedrijf alleen Bitcoin neemt, maar een vriend of klant hen Ether (het Ethereum-token) of een van de andere 800 cryptocurrency-tokens wil sturen.

KyberNetwork is een cryptocurrency-uitwisseling die prioriteit geeft aan beveiliging en bruikbaarheid. Mainstreamgebruikers vinden de meeste gedecentraliseerde uitwisselingen moeilijk. De reservebeheertechnologie van KyberNetwork garandeert token-liquiditeit, waardoor gebruikers elke cryptocurrency onmiddellijk en tegen lage kosten kunnen verhandelen. Elke transactie wordt beheerd via slimme contracten op de blockchain, dus er is geen reden om te twijfelen aan de integriteit van de beurs.

You might also enjoy