Cryptocurrency en handel begrijpen

De effecten van Blockchain op betalingssystemen

Jack Grant
Jack Grant

Founder and Co-owner

Volgens een recent onderzoek vormt Blockchain-technologie al een uitdaging voor de wereldwijde betalingsindustrie van $ 100 biljoen

De oude wereldwijde betalingssector begint al de effecten te voelen van de verstoring die wordt veroorzaakt door blockchain-technologie en andere nieuwe financiële producten.

Er zijn in totaal miljarden dollars geïnvesteerd in projecten met betrekking tot blockchain-technologie die tot doel hebben de bestaande betalingsinfrastructuur te vernieuwen.

In een artikel dat niet zo lang geleden werd gepubliceerd, verklaarde Rohit Kulkarni, een schrijver bij Forbes en een voormalig financieel analist bij Citigroup, dat blockchain-technologie al is begonnen met “de grootschalige omwenteling van de betalingssector”. Volgens Kulkarni, een expert die het “kruispunt” van durfkapitaal, de beursintroductiemarkt (IPO) en de opkomende financiële technologieën bestudeert, ziet de “dominantie” van gevestigde financiële instellingen er tegenwoordig “extreem onstabiel” uit.

Onderzoek uitgevoerd door Kulkarni geeft aan dat er in totaal 140 miljard dollar is gestoken in het creëren van meer geavanceerde mobiele netwerken en de verbetering van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). Hij voorspelt dat

De sector kan worden beïnvloed op manieren die nog nooit eerder zijn gezien vanwege zorgen over klantgegevens en privacy, evenals wijzigingen in het regelgevingsbeleid.

“Extreem harde oppositie”

Kulkami bespreekt vervolgens wat hij beschouwt als de “vijf fundamentele redenen” waarom opkomende fintech, zoals blockchain-technologie, de valuta-industrie, die momenteel wordt gewaardeerd op $ 5 biljoen per dag, zou “verstoren”. De eerste reden dat zijn onderzoeksbureau SharesPost identificeert waarom nieuwe financiële technologie traditionele betalings- en banksystemen zal verstoren, is dat de wereldwijde betalingsindustrie van $ 100 biljoen nu wordt geconfronteerd met “felle concurrentie” van kleine en middelgrote bedrijven. Dit werd geïdentificeerd als de belangrijkste reden waarom nieuwe financiële technologie traditionele betalings- en banksystemen (MKB’s) zal verstoren.

Volgens de bevindingen van SharesPost Research zijn de belangrijkste concurrentiegebieden in een markt met een waarde van meer dan 100 biljoen dollar retail, peer-to-peer (P2P)-diensten, grensoverschrijdende transacties en online handel. Kulkami schrijft:

De relatie die bestaat tussen klanten, leveranciers en verkopers zal worden heroverwogen als gevolg van blockchain-technologie en slimme contracten.

Vervolgens gaat hij verder met de tweede reden waarom fintech al is begonnen met de “verstoring van de groothandel” van de betalingssector door erop te wijzen dat er in 2017 $ 40 miljard is geïnvesteerd in “1.800 deals” om de betalingstechnologie te verbeteren. Hij zegt dat dit het bewijs is dat fintech al is begonnen met de “wholesale disruptie” van de betalingssector.

Kulkami bracht ook het feit naar voren dat er in de eerste helft van 2018 800 fintech-investeringen waren gedaan en er werd gemeld dat $ 2 miljard was geïnvesteerd om de activiteiten van slechts vier verschillende technologiebedrijven te verbeteren. Deze vier bedrijven waren Robinhood, Credit Karma (een Amerikaans consumentenrapportagebureau), OneConnect (een in Shanghai gevestigde leverancier van financiële technologieoplossingen) en Armor Payments (onlangs overgenomen door Payoneer).

Kulkami gaat verder met te impliceren dat de investeringen van grote durfkapitaalbedrijven zoals Y Combinator, de Digital Currency Group en Sequoia Capital in blockchain en andere gerelateerde financiële technologie zullen resulteren in de creatie van legitieme producten door te vermelden hoe deze bedrijven de meest actieve investeerders in deze gebieden.

Betaalmethoden die slechts één klik vereisen

Het veranderende gedrag van consumenten is de derde factor die bijdraagt ​​aan het disruptieve karakter van de nieuwe betaaltechnologie. De onderzoekers wijzen erop dat eenvoudige betalingsmethoden die slechts “één klik” vereisen, zoals WeChat en Alipay, de algehele kwaliteit van de gebruikerservaring aanzienlijk hebben verbeterd.

“kan financiële instellingen volledig omzeilen en directe betalingen tussen partijen mogelijk maken”, is de vierde reden waarom opkomende op blockchain gebaseerde betalingssystemen de verouderde legacy-systemen beginnen te vervangen. Dit is de reden waarom op blockchain gebaseerde betalingssystemen de legacy systemen beginnen te vervangen.

Als gevolg van het feit dat traditionele financiële instellingen de gegevens van hun klanten niet langer kunnen “monopoliseren”, ondergaan de regels en voorschriften met betrekking tot klantgegevens en consumentenbescherming ingrijpende veranderingen. Dit is de vijfde belangrijkste reden voor de “revolutie” in betalingssystemen. Hierdoor hebben handelaren of verwerkende bedrijven onmiddellijk toegang tot klantaccountgegevens, waardoor betalingen sneller en efficiënter worden. De nieuwe wetgeving en procedures die in Europa worden opgelegd (Europese Unie PSD2) vereisen dat banken de gegevens van hun klanten (met toestemming) delen.

You might also enjoy