Cryptocurrency en handel begrijpen

De regels van cryptografie

 • Home
 • De regels van…
De regels van cryptografie
De regels van cryptografie

Ontdek de verborgen regels en mysteries van het altcoin-spel.

Welkom bij het eerste wekelijkse artikel over Brands & Blockchain. Dit eerste artikel zal moeilijk te lezen zijn. Sommigen van jullie zullen er een hekel aan hebben, en velen van jullie zullen waarschijnlijk niet tot de conclusie lezen. Als het je echter lukt om alles te lezen, loop je 99 procent voor op mensen die proberen “het in crypto te maken”.

Dus, ben je bereid om de rode pil te slikken en de waarheid te ontdekken?

Vergeet alles wat u denkt te weten over cryptocurrency. Je moet je realiseren dat cryptografie een spel is. Een spel waarin je waarschijnlijk zult verliezen. Een spel met meer ervaren concurrenten dan jijzelf. Spelers met veel meer invloed, connecties en vaak talent. De ongemakkelijke waarheid is dat niet iedereen het zal ‘maken’.

Naast Bitcoin en een paar solide ondernemingen, zijn er veel niet-succesvolle. Sommige projecten hebben bewonderenswaardige doelen, maar zijn te duur. Anderen zijn flagrante oplichting en geldklopperij.

Maar voordat je woedend op me wordt en stopt met lezen: voordat je “FUD” of “Je gaat het niet redden.” Laat me mezelf uitleggen.

Ja, crypto zit vol met fraude en oplichters, maar er valt nog veel geld te verdienen. Maar alleen als je de regels van het spel begrijpt en hoe je het correct speelt. Velen van jullie spelen het spel momenteel geblinddoekt. Anderen het voordeel geven

In deze eerste post trek ik daarom de sluier terug. En maak de spelregels bekend. Velen willen niet dat u deze regels kent. Als je al een tijdje speelt, ken je er misschien een paar. Lees het nog eens en laat het allemaal tot je doordringen als je nieuw bent.

Waarom voer ik deze actie uit? Waarom verklap ik zulke geheimen? Want voordat ik je iets kan leren, moet je eerst begrijpen hoe dit spel gespeeld wordt. Om daadwerkelijk kans te maken om te winnen, moet u bekend zijn met dit reglement. Want om dit spel te winnen, moet je eerst de regels begrijpen.

Je hebt twee opties, namelijk of je de waarheid wilt ontdekken en verbeteren.

DE VIJF VERBONDEN

1 WEES OP VOOR GROTE BENVLOEDERS

Meer dan zes maanden crypto-ervaring is waarschijnlijk vereist om op de hoogte te zijn van de eerste regel. Velen van jullie zijn waarschijnlijk gedupeerd door een prominente YouTube-beïnvloeder die een willekeurige altcoin promootte. Je kreeg te horen dat het zich met 100 zou vermenigvuldigen, maar je sprong er toch in en nu is het 80 procent lager. Voel je niet beschaamd of vernederd. Eerlijk gezegd is mij hetzelfde overkomen. Sterker nog, het was het grootste dat ooit in me opgekomen is. Het leerde me om mijn eigen onderzoek te doen, onafhankelijk te denken en competente leraren te identificeren.

Ja, er zijn geweldige mensen in dit crypto-spel (ik zal er een paar opsommen aan het einde van het artikel), maar je moet je realiseren dat de meerderheid niet je vrienden zijn en niet om je bagage geven. In feite is de situatie aanzienlijk groter dan u zich realiseert. Veel van de meest invloedrijke YouTube-persoonlijkheden communiceren in geheime Telegram-groepen. Ze werken samen om munten met een lage marktkapitalisatie en volume te vinden die gemakkelijk kunnen worden opgeblazen en gedumpt. Ze werken samen om deals te sluiten over nieuwe crypto-ondernemingen en zorgen ervoor dat ze als eersten hun koffers vullen. Alleen om hun ‘volgelingen’ in de toekomst in de steek te laten. Gelooft u dat de samenwerking van MoonCarl met Crypto Banter, MM Crypto en Lark Davies om Kasta te promoten louter toeval was? Ik betwijfel het.

“Influencer xx is echter uniek” hoor ik je huilen. Misschien heb je geluk gehad en een mooie ontdekt. Toch moet je nog steeds voorzichtig zijn. Omdat als het individu miljoenen YouTube-volgers heeft, ze de prijs nog steeds kunnen terugdraaien als hun volgers opkopen. Of je het nu leuk vindt of niet, je moet op je hoede zijn voor grote YouTube-influencers. Ze zijn niet je vriend en ook niet bezorgd over je verdomde bagage.

2 SPOT SLECHTE PROJECTEN

Sommige ideeën zullen succesvol zijn en een nieuwe waardeopslag (Bitcoin), economie (L1s), defi, gaming (Play2Earn) en digitaal eigendom (NFT’s) opleveren. Toch doen de meeste initiatieven dat niet. Sommige projecten zullen nobele bedoelingen hebben en een token ontwikkelen om een opwindend idee te financieren. Toch moet men zich afvragen waarom, als het idee financieel zo gunstig en gezond is, ze bereid zijn zoveel eigen vermogen op te geven. Zou u afzien van gegarandeerd inkomen voor een lucratieve onderneming? Ik betwijfel het. Een paar individuen zetten zich in voor een gedecentraliseerde toekomst, maar zij zijn in de minderheid.

Erger nog is een groep oneerbare ‘oprichters’ en ‘VC’s’ die een kans zagen om snel geld te verdienen. Deze personen, van wie de meesten afkomstig waren uit een verkoopachtergrond, begrepen onmiddellijk dat ze extreem rijk konden worden (met minimale inspanning) door een ICO te lanceren en deze tot het uiterste te verkopen. Hun belangrijkste zakelijke doel is niet om een gedecentraliseerde toekomst te ontwikkelen; het is eerder om een project als een hel te verkopen en hun bagage op nieuwkomers te dumpen. Maar hoe kun je onderscheid maken tussen ‘goede’ en ‘slechte’ durfkapitalisten? Gelukkig heeft de grote zachxbt eerder geleid

d uitgebreid onderzoek hiernaar. Wees uiterst op uw hoede als u een ‘goed project’ vindt dat een van de zinnen uit de onderstaande lijst bevat.

Nu voor een speciale editie van de slechtste 10 crypto-venture capitalists:

Sommige individuen hebben miljoenen verdiend met SHIBA en SAFEMOON, dus dit betekent niet dat het onmogelijk is om veel geld te verdienen met slechte projecten. Ik ben echter van mening dat u op de hoogte moet zijn van de situatie, zodat u uw strategie goed kunt voorbereiden. Volgende week zal ik ingaan op mijn techniek voor het lokaliseren van cryptocurrencies en het verminderen van risico’s.

3 WORD GEEN LID VAN EEN CULTS

De sekte is mogelijk een van de meest angstaanjagende onderdelen van crypto. Het begint onschuldig genoeg. Een vriend of iemand die je respecteert promoot een cryptocurrency-project voor jou. Je besluit er meer over te weten te komen via hun website en whitepaper. Je volgt het Twitter-account van het project en sluit je aan bij de Discord- en Telegram-groepen. Dit is echter waar de problemen beginnen. Want hoe dieper je duikt en hoe meer je in een project investeert, hoe riskanter het wordt. In werkelijkheid betreed je een sekte wanneer je wordt gedwongen te geloven dat je deel uitmaakt van een ‘gemeenschap’ en dat jullie het allemaal zullen ‘maken’.

Cryptocurrency-cults zijn buitengewoon schadelijk omdat ze je perspectief en kritisch denken over een project verliezen. In Telegram-groepen en Discord-servers wordt u omringd door individuen die hetzelfde scheve geloofssysteem delen. Omdat er geld bij betrokken is, worden deze geloofssystemen en de daaruit voortvloeiende emoties vertienvoudigd. Bedenk dat niemand aan zijn eigen project zal twijfelen als er zoveel geld in wordt gestoken.

Wereldwijd zijn er leden van sektes. Het zijn je maatjes in WhatsApp-groepen en ze proberen je wanhopig iets te verkopen. Het zijn die willekeurige Twitter-gebruikers die je regelmatig een product proberen te verkopen. Ik ontvang dagelijks talloze verzoeken om project ‘x’ of ‘x to the moon’ te kopen, maar ik zal nooit gehoorzamen. Ik zal altijd mijn eigen aanpak ontwikkelen (die in de loop van de tijd en door studie zal evolueren) en dienovereenkomstig evalueren. Sommigen van jullie mogen mijn openhartigheid niet waarderen, maar ik ben hier niet om aan uw wensen tegemoet te komen of de waarheid te verdoezelen. Ik wil je helpen en je de waarheid vertellen.

 • Samengevat moet u de volgende vier dingen invullen:
 • Creëer je eigen aanpak op basis van studie (en wees altijd bereid deze te veranderen).
 • Sluit je nooit aan bij een sekte; altijd objectiviteit behouden.
 • Trap niet in de vreemde shill waar iedereen het over heeft.
 • Luister niet naar individuen die in slechts één project geloven en weigeren hun hypothese aan te passen.

4 NIET HOUDEN

HODL juist? Dit is wat ons is opgedragen. Houd vol, en we zullen allemaal overleven. Nee. Buiten Bitcoin en mogelijk Ethereum, kun je een project niet gedachteloos HODLen. Het is niet zeker dat het de komende vijf jaar zal blijven bestaan. De markt voor cryptocurrency is buitengewoon volatiel, wat geweldig is voor exponentiële winsten, maar je kan ruïneren als je blindelings volhoudt.

Hoe de HODL-meme de realiteit van Bitcoin onthult

Je moet voorkomen dat je verliefd wordt op een bepaald project. Oh, je huilt, “maar de technologie is zo geavanceerd” of “de oprichter is een genie.” Het kan me niets schelen. U moet stoppen met het jarenlang vasthouden aan winst en verzilveren wanneer u kunt. Winst nemen is niet alleen cruciaal om risico’s te beperken, maar ook een geweldige methode om geld vrij te maken voor toekomstige investeringen. Je kunt hieronder een recente thread lezen die ik heb gepost over het nemen van winst, die populair bleek te zijn.

Dit jaar heb ik aanzienlijke winsten behaald op $GALA, $SOL en #Polygon, maar ik heb consequent winst genomen en het risico geminimaliseerd.

Vijfde stapel Blue Chips

Zoals eerder gezegd, zullen de meeste altcoins falen. Zelfs als ze tijdens deze bullmarkt met een factor vijf of tien stijgen, is er nog steeds een potentieel dat ze tijdens de daaropvolgende bearmarkt tot nul zullen dalen. Of je het nu leuk vindt of niet, je primaire doel zou moeten zijn om altcoins te gebruiken om je winst te vergroten, winst te nemen en te investeren in ‘minder volatiele’ projecten zoals Bitcoin. Ondanks de bewering dat Bitcoin een boomer-valuta is, is dit het project dat het langst heeft bestaan en bijna waarschijnlijk zal slagen. En als iemand je vijftig Bitcoin zou aanbieden, zou je dan eigenlijk weigeren?

Nogmaals, velen van jullie zullen het niet eens zijn met dit standpunt, maar ik ben hier niet om dingen te verdoezelen. Het crypto-spel is moeilijk en ik wil je helpen door de feiten te onthullen.

CONCLUSIE

Als je dit punt hebt bereikt, groet ik je. Velen zullen woedend zijn geworden door de waarheden die ik presenteerde. Anderen hebben misschien geconcludeerd dat het hele spel is gemanipuleerd en dat ze geen kans hebben om te winnen. Dit is echter niet het geval. Zoals vermeld aan het begin van dit essay, moet u eerst de spelregels begrijpen om kans te maken om te winnen. Dit artikel is cruciaal omdat het de basisregels vastlegt voor wat te vermijden en wat te doen;

 • WEES MOE VAN GROTE BENVLOEDERS
 • SPOT SLECHTE PROJECTEN
 • NOOIT LID WORDEN VAN EEN CULTS
 • NIET HODL
 • VERZAMEL BLAUWE CHIPS

Nu deze regels er zijn en de waarheid is onthuld, kunnen we ons eigen plan formuleren en kiezen hoe we dit spel effectiever kunnen spelen.